Om Lindely

Historien bag Lindely

LINDELY driver én af Danmarks største og smukkest beliggende vingårde, hvor målet er at skabe dansk vin af høj kvalitet. På LINDELY har vi stor erfaring med dyrkning af vin i Danmark, og var blandt pionererne da vindyrkningen begyndte dets indtog i Danmark, og vi har igennem det seneste år gennemført en modernisering af vingården, hvor der bl.a. er kommet nye kræfter til, som skal bidrage til at højne kvaliteten af vores vine, så vi fortsat kan blive ved med at producere nogle af de bedste danske vine.

Vingården er beliggende i naturskønne omgivelser ved Kolding fjord. Og netop beliggenheden nær Kolding fjord giver noget nær optimale betingelser for dyrkning af vinplanter i Danmark, da fjorden skaber et mildt og lunt klima, som er perfekt for vinstokkene året rundt.

På vingårdens 6 hektar er der plantet 16.000 vinstokke, hvoraf størstedelen er sorterne Solaris og Rondo.

Solaris er en grøn drue, der passer perfekt til det danske klima, og som giver nogle skønne (sprøde) og aromatiske hvidvine, samt bruges til vores unikke hvide Isvin, som er en skøn, sød og frisk dessertvin.

Rondo er en rød drue, som primært bruges til at lave vingårdens prisvindende rosévine, men også til vores danske specialitet; rød Isvin som helt eksklusivt produceres her på LINDELY Vingård..

Foruden Solaris og Rondo, dyrkes der som et nyskabende projekt her i Danmark; Pinot Noir vinstokke, hvor håbet på sigt er at skabe nogle fantastiske danske mousserende vine på tarditionel metode.

Udover disse 3 hovedsorter, dyrkes der 22 andre sorter, som bruges til at blande i de forskellige vine, for at give vinene ekstra karakter.

Da klimaet i Danmark er forholdsvist køligt, er det mest de ”kolde” vine som hvidvin og rosé der produceres på LINDELY, da det er disse vine som har de bedste betingelser i det danske klima.

På LINDELY har vi stor erfaring med dyrkning og produktion af dansk vin, og stræber efter at bevise, at det godt kan lade sig gøre at producere vine af høj kvalitet her i Danmark. Vi arbejder derfor konstant på at udvikle vores vine, så kvaliteten bliver bedre og bedre. Håbet er at vi kan få de danske forbrugere til at drikke meget mere dansk vin – hvilket også giver god mening for miljøet.

CO2 aftrykket ved at købe dansk vin i forhold til at købe en australsk produceret vin, er betydeligt mindre, da vinene ikke skal transporteres så langt, og det betyder naturligvis mindre forurening – og derved er dansk vin bl.a. meget bedre for miljøet, end de importerede oversøiske vine.

På LINDELY vingård produceres der forskellige typer af vine; hvidvin, rødvin, rosévin, isvin og mousserende vine. Derudover destilleres druesaft til nogle fantastisk danske Brandy´s som modnes på vore gamle træfade, hvor vores rødvine tidligere har lagret hvilket giver en unik dansk specialitet.

LINDELY er unik DANSK vin af højeste kvalitet..

Er du fyldt 18 år?